Ciasto francuskie jest częstą podstawą do tworzenia smacznych przekąsek na ciepło i na zimno. Niby prosty placek, który wykonuje się z mąki i masła, a tak wiele możliwości. Sprawdź co ciekawego możesz wykonać, mając jeden płat! Możesz stworzyć przekąski, które staną się hitem wieczoru!
Ciasto francuskie nie używa się wyłącznie do deserów, chociaż i takie zastosowanie jest często stosowane. Prażone jabłka, konfitury czy czekolada. To przepis na pyszne ciastka, które można zrobić dosłownie w chwilę. Ale pamiętaj – pyszne przekąski z tym produktem to także te, wykonywane na sposób wytrawny. Bo przecież słodkie jest dobre, ale niestety w tym przypadku od nadmiaru cukru zaboli i głowa i brzuch.
Dlatego mając ciasto francuskie, można wykonać cuda w kuchni i na stole. Ten produkt jest w stanie połączyć się niemal z każdym innym. Paróweczki, pieczarki, sery czy mięsa. Tak naprawdę ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia. Pamiętaj, że kombinując, eksperymentując w kuchni, możesz stworzyć coś bardzo ciekawego! Być może te proste dania, które wykonasz samodzielnie w kilka chwil, staną się hitem wieczoru lub będą chwalone przez Twoją rodzinę.
A skoro już przy imprezie jesteśmy, warto i na nią przygotować przekąski z ciasta francuskiego. Jednakże robiąc jakiekolwiek dania, lepiej stosować zasadę by były wykonane w stylu „finger food” – czyli na jeden kęs, tak aby każdy mógł wziąć przekąskę w rękę, asekurując ją wyłącznie serwetką. Bez talerzy, sztućców – bez zbędnego mycia i długiego sprzątania po imprezie. Gwarantujemy, że nasza propozycja zostanie szybko przez Ciebie doceniona. Poza tym, jeżeli też nie masz czasu, a planujesz imprezę w domu, nie musisz przecież wykonać wszystko samodzielnie. Obecnie znajdziemy podwykonawców, firmy które są w stanie przygotować bardzo wiele w atrakcyjnej cenie. Dlatego przygotowanie przekąsek z ciasta francuskiego możesz zlecić firmie cateringowej, która działa na terenie Twojego miasta. Zastanawiasz się co podać? Zapytaj się o ich propozycje tartaletek. Niektóre cateringowe manufaktury wykonują świetne tartaletki meksykańskie czy z pieczarkami. Chociaż kozi ser w połączeniu z gruszką skradnie niejedno serce i kubki smakowe!